fbpx

Kivusta liikkeeseen -verkkokurssi

palauta helppouden tunne kehoosi ja opi hoitamaan kipuasi viiden avainliikkeen avulla

Pitkittyneessä kivussa väkisin jumppaaminen ja pakkotoistot tuovat harvoin kaivattua helpotusta. Koko aisti- ja liikejärjestelmän perustaan vaikuttava harjoittelu sen sijaan ohjaa kehosi viisaasti kivuttomalle tielle.

Kivusta liikkeeseen -kurssi paketoi toimivaksi testatun tietoiseen liikkeeseen perustuvan itsehoito-menetelmän, joka toimii siltana kaikkeen sujuvaan liikkumiseen!

Free lady walking grass image

Oletko kokeillut vahvistaa lihaskuntoasi, venytellyt ja käyttänyt lukemattomia kivunlievityskeinoja, ja silti kamppailu kipusi kanssa jatkuu?

Tuntuuko, että monet liikeohjeet eivät juurikaan tuo parannusta tilaasi, etkä tiedä, millainen liike olisi parasta kehollesi?

Liikunta on upea osa elämää, mutta aina se ei tuo toivottua apua kipuun – kehosi viisaat mekanismit suojelevat sinua ja estävät kivuttoman liikkeen.

Pitkittyneessä kivussa kannattaa liikkua tavalla, joka parantaa liikkeittesi laatua kivuliaan toistamisen sijaan. Tällöin hermostosi saa tilaisuuden uudistaa tuntoaistimuksiasi ja kipua vaimentavat hermoyhteydet vahvistuvat.

Liikkuaksesi helpommin sinun tarvitsee helpottaa kehosi liikkeitä.

Pitkittyneessä kivussa tapahtuu ei-toivottua hermostollista oppimista. Tunnistatko näitä itsessäsi?

Kipeä kehonosa ei liiku sulavasti yhdessä muun kehon kanssa ja liikkeet ovat epäsymmetrisiä.

Kipu valtaa aistikanavasi, etkä tunnista hyvin kehon tuntemuksia ja tarpeita.

Kipu aiheuttaa stressitilan keho-mieleen, ja kohonnut stressi puolestaan ylläpitää kipua. Tämän seuraukseni kehoon on vaikea luottaa.

Nämä haasteet johtuvat liike- ja hermojärjestelmäsi muuttuneista “perusasetuksista”, jossa kipua ylläpitävät mekanismit ovat vallassa. Jotta voisit jälleen nauttia kehostasi ja liikuntaharrastuksistasi, on liikkeittesi perusasetukset laitettava ensin kuntoon.

Hoitaessani ja kuntouttaessani satoja asiakkaita vuosien varrella mieltäni vaivasi kysymys: miten voisin ohjata ihmisiä liikkumaan niin, että se aidosti helpottaisi heidän elämäänsä? Niin usein törmäsin asiakkaiden tarinaan, jossa liikeharjoittelu ei tuottanut haluttuja tuloksia ja jopa pahensi kipua. Halusin aidosti voida seistä antamieni ohjeiden takana. Tavallista on, että kipeää kehonosaa lähdetään hoitamaan keskittymällä vain kyseisen kehonosan liikkeisiin. Jumpataan esimerkiksi kipeää olkapäätä. Tällä tavalla kuitenkin unohdetaan, miten keho toimii kokonaisuutena, ja että olkapäänkin liike on riippuvainen jalkojesi, selkäsi ja rintakehäsi tasapainosta.

Aloin toden teolla perehtyä kivun fysiologiaan ja kerätä yhteen oppeja niin fysioterapiasta, aasialaisista kehon ja mielen harjoitus-perinteistä, neurobiologiasta kuin länsimaisista somaattisista liiketerapian muodoista. Ennen kaikkea keräsin kokemusta asiakkailtani ja oman kehoni kipujen hoitamisesta, minkä pohjalta suureksi ilokseni löysin aidosti toimivan ja turvallisen tavan hoitaa kipua tietoisen liikkeen avulla.

Tiedän, miten kipu luo kärsimystä, ja helppouden tunne puolestaan välittää kaikkea hyvää maailmaan – hoidetaan siis lempeydellä itseämme ja muita!

Viisi viikkoa, viisi avainliikettä.

  • Saat kurssilla joka viikko videolla avainliikkeen joka ei liikuta vain kipeää kehonosaa, vaan koko hermo- ja liikejärjestelmääsi.
  • Lisäksi materiaaliin kuuluu hermostoa erityisesti rauhoittavat harjoitukset, jotka on suunnattu kipusi rauhoittamiseen.
  • Kurssin lopuksi saat harjoitukset koottuna pakettina ja selkeät ohjeet yksilölliseen jatkoon.

Kurssin myötä

  • Kehosi liikkeet sulavoituvat ja kipeä kehonosa alkaa toimia paremmassa yhteistyössä muun kehon kanssa.
  • Kehosi aistiminen paranee, mikä muuttaa kokemusta kivun ylivallasta.
  • Liikejärjestelmäsi perusta, eli hermostosi, alkaa järjestäytyä uudelleen tietoisten liikkeiden vaikutuksesta. Tämä luo toimivan pohjan kaikelle muunlaiselle liikkumiselle ja kuntoilulle.
  • Opit tunnistamaan paremmin kehosi tarpeita tarkentuneen aistimisen ansiosta, kuten tarpeen muuttaa asentoasi, levätä tai liikkua eri tavoin. Näin luot perustaa hyvinvoinnille laajemminkin: sen sijaan, että tarvitsisit aina ulkopuolisen asiantuntijan sanovan, miten sinun tulisi liikkua ja hoitaa itseäsi, kehityt vähitellen oman kehosi parhaaksi asiantuntijaksi.

Lisäksi rauhallisten liikkeiden aikana hermostosi siirtyy kuin automaattisesti levolliseen tilaan ilman tarvetta yrittää enemmän tai pinnistellä keskittymisen eteen.

Kenelle kurssi sopii?

Kenelle kurssi ei sovellu?

Kurssi ei ole tarkoitettu ainoaksi hoitomuodoksi vaikeisiin tai äkillisiin kiputiloihin, joissa kannattaa ensisijaisesti kääntyä lääkärin puoleen.

Yleisistä kehonhoito-kursseista poiketen, tällä kurssilla ei tehdä venytyksiä, jumppaa tai pyritä muilla tavoin muokkaamaan kehon rakenteita. Painopiste on liike- ja aistijärjestelmän parantamisessa. Kurssi ei siis sovi sinulle, joka et ole kiinnostunut oppimaan uudenlaista, kokonaisvaltaisempaa liikeharjoittelua.

Sen sijaan, jos olet valmis hoitamaan kehoasi pintaa syvemmältä ja haluat vahvistaa kehosi ja mielesi yhteyttä, lämpimästi tervetuloa kurssille!

Kivusta liikkeeseen -kurssilla palautetaan helppouden kokemus kehoon

Opit kokonaisvaltaisen tavan hoitaa kehoasi koko loppuelämäsi matkalle. Riippumatta kehossasi tapahtuvista muutoksista, voit kasvattaa läsnäoloa ja ymmärrystä kehoasi kohtaan, millä on suuri merkitys sille, jääkö kipu päälle pitkäksi aikaa vai onko kipu osa muutosten virtaa, johon voit vaikuttaa.

Kurssin hinta on 79€

Kurssin voit tilata alla olevasta linkistä. Sen jälkeen pääset täyttämään yhteystietosi ja maksamaan verkkopankkitunnuksilla tai pankki- tai luottokortilla.

Voit maksaa kurssin myös Epassilla!

Tilauksen jälkeen saat sähköpostiisi tunnukset kurssin materiaaliin. Mikäli sinulla on kysyttävää tilauksesta tai haluat mielummin maksaa laskulla, laita viestiä: janika.tanni@kehontieto.com

Kurssille on 100 % tyytyväisyystakuu 14 vrk:n ajan!

Mihin menetelmä perustuu?

Kurssi hoitaa kipuasi kolmea reittiä:

liikkeitäsi helpottamalla

tuntoaistimustasi parantamalla

3

hermostoasi uudelleen ohjaamalla.

Pitkittyneessä kivussa on kyse hermoston oppimisesta, jossa kipua ylläpitävät mekanismit toimivat tehokkaasti, kun taas kipua laskevat hermoyhteydet vaimenevat. Kipua ylläpitää kehossa mm. herkistyneet kipureseptorit, kipua välittävät hermosolut, kokonaisvaltainen kehon ja mielen stressitila ja aivojen tunto- ja liikeaivokuorella tapahtuvat muutokset.

Jos nykyinen liikeharjoittelusi ei tuo helpotusta kipuun, sitä on tarpeen muuttaa tai täydentää liikkeittesi aisti-informaatiota muokkaavalla harjoittelulla.

Huom. Menetelmässä kyse ei ole kehon fysiologisten kivun syiden kiistämisestä, vaan hermoston koko potentiaalin hyödyntämisestä liikeharjoittelussa! Kurssi sopii täydellisesti muunlaisen liikunnan tai terapian rinnalle.

Tätä tarkoitusta varten kurssi sisältää avainliikkeet koko keholle jaloista päähän asti ja lisäksi keinot hermoston rauhoittamiseen:

Avainliike I

Aaltoja-harjoitus liikuttaa selkää yhtenä helminauhana lantiosta kallonpohjaan asti. Tunnin jälkeen rankasi ei liiku kuin palikka, vaan sulavasti kuin aalto.

Avainliike II

Rintakehän, pään ja selän kierto yhdessä tuo kehosi kiertosuuntiin vapautta mm. kävelyä ja fyysisiä töitä helpottaen.

Avainliike III

Taakka harteilta -tunti rentouttaa vaiheittain hartiat ja niskan ja opettaa, miten voit ennaltaehkäistä niiden jännittymistä.

Avainliike IV

Jalkaterä- ja nilkkatunti säätää jalkojen liikkeet optimaaliseksi kaikkea jalkojen päällä liikkumista ja tasapainoilua varten.

Avainliike V

Lonkkaympyrät pehmentää lonkkanivelten liikeradat ja parantaa lonkkien yhteistoimintaa muun kehon kanssa.

Viikottaiset harjoitukset hermostolle
  • Kävelymeditaatio: läsnäoloa liikkeessä esim. kotipihalla
  • Höyhenhengitys ja Kylkihengitys avaavat hengitystäsi helppoudesta käsin
  • Kehon skannaus yhdistettynä liikkeisiin palauttaa sinut ohjatusti kehoturvan äärelle.
  • Leuan vapautus on vastalääke stressiin liittyvälle purentalihasten jännittämiselle

Bonusharjoituksina saat viikoilla 4 ja 5 kaksi erittäin hyödyllistä videomuotoista harjoitusta:

Käsien & ranteiden vapautus

Viisaasti toimiva selkä

Have a big day,
filled with joy

Voiko koko kehoa liikuttavat harjoitukset vaikuttaa kipuun tietyssä kehonosassa, kuten olkapäässä?

Kipuun kuuluu usein kokemus, että esim. kipeä olkapää on erillinen kehonosa ja että muulla kehon toiminnalla ei ole tuntuvaa vaikutusta olkapäähän. Myös tavallisissa kehonhoito-ohjeissa keskitytään harjoittamaan spesifiä kehonosaa, mm. vahvistamaan lihaksia ja lisäämään liikkuvuutta. Tämä ei kuitenkaan aina riitä muuttamaan kivun tunnetta, jolloin harjoitukset eivät tuo toivottua tulosta. Miksi näin on?

Harjoituksissa ei huomioida riittävästi hermoston osuutta kivussa, eikä hoideta kehoa kokonaisuutena. Korostetaan määrää liikkeiden laadun sijaan.

Laadukkaalla liikkeellä tarkoitan, että sen aikana ollaan läsnä kehon tuntemuksille ja integroidaan koko keho mukaan mm. olkapään liikkeisiin. Laadukkaita liikkeitä ei tarvitse toistaa tuntitolkulla, sillä ne perustuvat yhteistyöhön kehon kanssa, jolloin harjoitukset menevät nopeasti perille.

Snail woman hand water

Kurssi pähkinänkuoressa:

Kipeä kehonosa alkaa toimia paremmassa yhteistyössä muun kehon kanssa.

Huomaat, että kipu ei ole ainut tuntemus kehossasi ja opit rauhoittamaan sitä.

Kun opit ohjaamaan kehoasi tukalasta kivusta helpompaan liikkumiseen & läsnäoloon, kehosi ei tunnu enää ongelmalta.

Kurssi on sinulle, joka haluat oppia itse hoitamaan kipuasi tietoisella liikkeellä. Mikäli et jostain syystä olekaan tyytyväinen kurssiin, laita viestiä: janika.tanni@kehontieto.com, niin saat 100% kurssimaksun palautuksen 14 vrk:n ajan.

Liikeharjoitusten ohella opit:

Kysymyksiä & vastauksia

Kärsin kroonisesta kivusta, joka johtuu reumasairaudestani. mistä tiedän, sopiiko kurssin harjoitukset minulle ja onko niistä apua?

Kurssin harjoitukset tehdään istuen, makuulla ja hitaasti kävellen. Annan vinkkejä harjoitusten soveltamiseen oman kehon tarpeiden mukaan, eikä ne edellytä esim. erityistä notkeutta. Kehon ja mielen yhteyttä vahvistavat harjoitukset ovat nykytietämyksen mukaan olennainen osa kivun hoitoa, ja siihen kurssilta saat toimivaksi testattuja, sinulle luultavasti uudenlaisia työkaluja.

Miten pitkään kurssin materiaali on käytettävissäni?

Saat käyttää kurssin materiaalia ns. ikuisesti, ja kurssin päätteeksi saat kätevän koosteen kaikista harjoituksista, joihin voit palata esim. puhelimellasi.

Miten kurssi tilataan ja maksetaan?

Kurssin voit tilata sivun lopussa olevan linkin kautta. Valitse “lisää ostoskoriin”, minkä jälkeen sinut ohjataan täyttämään yhteystietosi ja valitsemaan maksutapasi. Voit maksaa pankki- tai luottokortilla tai verkkopankkitunnuksillasi valitsemalla Verifone-vaihtoehdon. Verifone toimii maksun välittäjänä ja mahdollistaa turvallisen verkkopankkimaksun. Halutessasi voit maksaa myös laskulla, jolloin laita minulle sähköpostia.

Ole yhteydessä, mikäli tilauksesta on kysyttävää: janika.tanni@kehontieto.com

Miksi minun kannattaisi osallistua juuri tälle kurssilla, kun tarjolla on monenlaista muutakin kehonhuoltoa?

Kurssi täydentää loistavasti kaikkia liikuntaharrastuksia, kuten lenkkeilyä, joogaa ja arkista liikkumista esim. pihatöissä. Kun opit sujuvoittamaan liikkeitäsi, huomaat selkäsi liikkuvan vaivattomammin, hartioittesi toimivan rennommin ja jalkojen liikehallinnan paranevan. Toisin sanoen kurssi avaa uusia ovia kaikkeen liikkumiseen, ja todennäköisesti haluat jatkossa oppia yhä uusia asioita omasta kehostasi.

Ajatellaanko tässä ohjauksessa, että kipuni on korvien välissä?

Kivusta liikkeeseen -kurssilla huomioidaan, että kaikki kipuun vaikuttavat aistimukset, kokemukset liikkumisesta, tuki- ja liikuntaelimistön rakenteet, ajatukset, tunteet ja liiketottumukset. Lähestyminen ei siis väitä, että kipu olisi ratkaistavissa nopeasti aivoja ja ajatuksia muokkaalla.

Pääpaino on huolella toteutetuissa liikkeissäsi, jotka parantavat hermoston ja lihasten yhteistoimintaa. Muutoksia aistimuksissasi, mukaan lukien kivun kokemus, huomaat nopeasti, koska harjoituksissa toimitaan hermoverkoston tasolla, mikä ei vaadi suurta liikkeiden toistojen määrää, vaan laatua.

Kuka oikein on kurssin vetäjä?

Kehontieto on Janika Tannin yritys, jonka toimialana on kokonaisvaltainen tehokas kivunhoito. Olen fysioterapeutti, kalevalainen jäsenkorjaaja ja joogaohjaaja Joutsasta Keski-Suomesta. Palveluihini kuuluu käsillä hoitaminen, liiketerapian ja joogan ohjaus sekä luennointi. Lisätietoa löydät kehontieto.com -sivuiltani ja kysymällä lisää: janika.tanni@kehontieto.com.

Kehosi tuntemus on todellinen, ja se on kivun hoitamisen kannalta ratkaisevan tärkeä.

Kipu on kuin solmu, joka kiristyy sitä tiukemmaksi, mitä enemmän torjumme kokemustamme ja jännitämme lihakset ja sidekudokset hengitys- ja verenkiertoelimistöä myöten.

Kun lähdet avoimella mielellä avaamaan solmun säikeitä eli oman kehosi järjestäytymistä kivussa, alkaa tilalle tulla uusia mahdollisuuksia. Se, miten liikut ja aistit kehosi, muuttaa kehon tuntemuksiasi – myös kipua.

Kehosi pyrkii koko ajan tasapainoon.

Pitkittynyt kipu on merkki kehon tarpeesta saada purettua kipua ylläpitävät solmun säikeet, jotta vapaa ja miellyttävä liike olisi jälleen mahdollinen.

Tule mukaan tälle uniikille kurssille, josta saat hyötyä koko lopun elämäsi!

Hinta on 79 €. Sisältää viiden viikon materiaalin ja lisäksi bonusvideot.

Kokemuksia kurssista:

“Harjoitukset tukivat minua kehon ja mielen prosessissani, johon on kuulunut paljon kipua eri puolilla kehoa ja mielen kuormittumista. Löysin liikkeiden aikana yhteyden kehooni aika hyvänä ja toimivana kokonaisuutena, mistä oon niin kiitollinen tässä kohdassa.” -Asta

“Selässäni oleva vanha välilevyn pullistuma rajoittaa liikkumistani etenkin kumartuessa ja pitkillä kävelyillä. Selän ja lantion liikkeet ovat tuoneet helpotusta ja on ihana huomata, että näinkin pehmeä liike on mahdollinen ikäiselleni! Ohjelma tulee jatkossa olemaan osa arkeani koska se sopii keholleni. Kiitos!” Pirjo

“Hyvältä tuntui! Liikkeet veivät minut usein hyvin meditatiiviseen tilaan ja sain apua tukkoiseen ja jäykkään kehon tilaani.” -Elina

“Huomasin kurssin aikana, miten jännitän vähän väliä hartioitani ja käsiäni. Sain hyvät työkalut jännityksen purkuun, mitä aion hyödyntää jumpan ja hieronnan ohessa.” -Ulla-Riitta