fbpx

Ryhmille


Hyvinvointiluennot

Kehontieto-luennot sopivat yrityksille ja yhdistyksille, jotka haluavat ammentaa levollista oloa, tutkittua tietoa ja hyväksi havaittuja vinkkejä palautumiseen, työssä jaksamiseen, itsetutkiskeluun ja tietoiseen läsnäoloon. Esitän tutkittua tietoa mukaansa tempaavasti ja aktivoin kuulijoita helpoilla toiminnallisilla harjoituksilla. Lisäksi ohjaan ryhmille virkistävää metsäjoogaa ja kehittämiäni Tietoisena kehossa -tunteja.

Voit tuoda ryhmäsi kauniiseen Rutalahteen, joka sijaitsee 40 km Jyväskylästä etelään. Luennot järjestetään kylätalo Suojarinteellä, ja niiden yhteyteen on mahdollista tilata terveelliset iltapäiväkahvit. Samassa yhteydessä ryhmälläsi on oiva mahdollisuus kiertää Leivonmäen kansallispuistoon kuuluva Koskikaran kierros, joka lähtee kylältä. Ryhmän suositeltu koko on noin 20 henkilöä.

Vaihtoehtoisesti minut voi kutsua luennoimaan esim. yrityksesi tiloihin.

Kesästä 2023 lähtien voitte valita seuraavista luennoista ja ohjatuista tunneista:

Vastustuskykyä ja kokonaisvaltaista palautumista – Luonnon terveysvaikutukset

Luennolla kerron, miten monin tavoin luonnossa liikkuminen ja siellä oleskelu parantaa hyvinvointia, kuten aivoterveyttä ja immuniteettia. Jaan konkreettisia vinkkejä palautumiseen, luonnossa liikkumiseen, villivihannesten käyttöön ja oman luontosuhteen syventämiseen. Tiesitkö esimerkiksi, että havupuiden haihtuvat yhdisteet hillitsevät elimistön tulehdustilaa ja auttavat elimistöä pääsemään eroon vaurioituneista soluista? Tiedot pohjautuvat tutkimuksiin ja kokemuksiini luonnonläheisestä elämäntavasta. (kesto 60 min.)

Levollisesti liikkeessä ja liikkeessä lepääminen

Miten tuoda tietoista läsnäoloa arkeen ja vaikkapa kävely- tai juoksutreeniin? Elämme informaatiotulvan keskellä ja aivot ja muu hermosto kaipaisivat enemmän lepoa. Kuitenkin huomiota on vaikea irrottaa jatkuvista ärsykkeistä, eikä unikaan välttämättä tule ajallaan. Jaan vinkkejä tietoisen läsnäolon lisäämiseen arjessa pienin askelin ja kerron, miksi se on tärkeää. Luennolla teemme lyhyitä harjoituksia, jotka sopivat esim. mikrotauoille työpäivän lomaan tai iltarutiiniksi ennen nukkumaan menoa. Luennossa yhdistyy ajankohtainen tutkimustieto aivojen hyvinvoinnista ja pitkäaikainen kokemukseni zen-harjoituksen parissa. (kesto 60 min.)

Metsäjooga

Metsässä voi liikkua monin tavoin, ja alun perin joogaa onkin harjoitettu pitkälti ulkona. Ohjaan maastossa tehtävän joogatunnin, joka haastaa tasapainoa, avaa kireitä lihaksia ja rentouttaa mieltä. Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta joogasta – ohjaan niin, että jokainen löytää itselleen sopivan tavan osallistua. Loppurentoutuksessa rauhoitumme kuuntelemaan luonnon ääniä ja oman hengityksen kulkua. (kesto 60 min.)

Tietoisena kehossa

Keho on avain tietoiseen läsnäoloon ja tietoinen läsnäolo avain hyvään oloon kehossa. Rentouttavan tunnin aikana osallistujat saavat pysähtyä oman kehon tuntemusten äärelle ja antaa stressin hellittää tässä ja nyt. Ohjaan yksinkertaisia seisten ja makuuasennossa tehtäviä liikkeitä, jotka auttavat hermostoa rauhoittumaan ja vahvistavat kehomielen perimmäistä pyrkimystä tasapainoon. (kesto 60-75 min.)

Jo perinteeksi muodostuneessa kesäjoogassa nautitaan Päijänteen rantamaisemissa joogan hyvää tekevistä vaikutuksista.

Hinnasto:

Luennot ja ohjatut tunnit Rutalahdessa 160 € / h (sis. ALV 24 %)

Välipalakahvit 5 € / hlö: Kahvia, piparminttuteetä & marjamuffinsseja)

Ota yhteyttä, kerro ryhmäsi tarpeista, niin mietitään, miten voin olla avuksi.

janika.tanni@kehontieto.com

puh. 050 3211 671

Kylätalo Suojarinteellä on ihana vanhan ajan tunnelma, johon kuuluu talvella lämpiävä pönttöuunin lämpö.